2.25.2010

Metamorfoza (vola četiri)


Ekonomski, ustvari, kako god posmatrano Srbija je "otvoren" sistem. To praktično znači da se u takvom sistemu, zbog odsustva povratnih sprega, teško sprovodi svaka zamisao, a posebno reforme. Nama likovima, koji se bavimo tranzicijom, tranzicionizmom, populizmom i perfekcionizmom u "zlostavljanju" širokih srpskih narodnih masa, sve je manje-više jasno, ali nikako nam nije jasno kako Vama, dragi gledaoci, ništa nije jasno.

Konkretno, meni nije jasno kako Vam nije zasmetalo što su Vam ispred nosa prošvercovali Luku Beograd velikom Mišku baš u danima plakanja za patrijarhom Srbijanskim Mr. Pavlom. Nije mi ni jasno da Vam nije upalo u oko "to" da je bas Čedina ekipa iz LDP-a "to" profurala, a onomad pljuvaše Miška samo tako. Smeta mi i to da Vama ne smeta što Čeda brani platane ispred Odbora za životnu sredinu na dan kada se platani seku po Beogradu. Vama bre, ljudi ništa ne smeta! U ovom narodu izgleda ostali samo primači. Voli da ga prima naš narod.

Eto, interesantno je da se ono što sam onomad pisao o patrijarhu srpskom Mr. A6 ili na srpskom Irinej, zaista obestinilo. Nakon ovog "hemijskog čišćenja" u organizaciji poznatoj pod nazivom SPC svakome je postalo jasno da je Mr. A6 praktično u koaliciji sa BoTom i Šljivicom. Upropastiše javni kadar DSS u SPC. Najpre udariše na Artemija, pa Pahomija, pa Amfilohija, a spremaju se i za Kačavendu. Najgore bi bilo kada bi ih poslali kod onog iscelitelja u Crnu reku. Uuuuu al bi radila lopata po bulji. No, Vama je i to ne bitno.

Baš sam slušao ovu nasu Lady Dianu pre neko veče na "RTS posle 2000-te" odnosno kako ga Vi ono zovete, B92. Ministarka finansija Diana Dragutinović reknula je ili groknula, kako god, za B92 da je suština vladine reforme penzionog sistema, koju je podržao i MMF, smanjenje broja penzionera. Penzionere će smanjivati sukcesivno. Tomica Milisavljević već uveliko radi na tome kroz svoje ministarstvo. Krkobabić se malo koprca, a nije svestan da je nesvestan, odnosno da je penzioner i da će, ukoliko ne otegne skoro papke, i njega sistem da prca. Šta je ideeeeJa ovih likova iz Vlade? Oni imaju ideeeJu da radimo dok ne umremo za male pare kako penzije ne bi ni dočekali. Sistematsko ubijanje "građana i građanki" Srbije koje usled nedostatka mozga, boli paja što im se sve ovo dešava. Važno je da omladina luduje uz Kar-leušu i Mirzu i naravno Seku, da matorani već 600 godina u nazad neprestano pričaju o jebeno dosadnoj,a uvek prisutnoj temi, Kosovo, da neradnici štrajkuju i da penzosi hvale BoTu što nije otišao Ivi Josipoviću na inaKuraciju.

Kada sam već spomenuo Ivu daj da ga malo prokomentiram. Vidite dragi gledaoci, Ivo Josipovic kao predsednik susedne nam dežele je pozvao predsednika Kosova (susedne, jednostrano priznate, ničim izazvane, kriminalno opredeljene, standardima EULEX-a standardizovane i uvek američkim osmehom nasmejane nezavisno zavisne republike KoSoVo) valjda zato što je Kroacija priznala Kosovo. Ivo je pozvao i Filipa. Ivo je pozvao i BoTu. BoTa otići nije hteo jer nije smeo. A zašto? Pa zbog glasači. Zbog glasači, dragi gledaoci. Zbog Vas jer u Vas on vidi spas. BoTa koketira jer BoTa je pederčina (ovde mislim na karakternu osobinu jer ne želim da se uvredu moji gay prijatelji Korać i Ćirilov) dragi gledaoci. On bi 'teo i u NATO, ali "patka" bato. Rusija, majka naša, reče: "Vi u NATO i ode Kosovo bato." Rusija, majka naša. O'ma se setim one pesme "Uči me majko, "kaaaaraj me"..." . E to.

O Karle-uši sam pisao i ne želim da se ponavljam, ali devojka je bomba. Ona milione zgrgeće na mozgove pileće. Mogu ja da se češem i da baljezgam koje kude, ali ona zna da radi radnju kao i ovi Vaši političari. I onda neko da kaže "Glupa Coje!!!". Ma daj. Mazne pesmu od indijaca, kaže Marini da "ispljune" neki text što ova i uradi bez probleNa, snimi dobar spot, našminka Mirzu kao Johny Depp-a i gotova, za široke mase, šaNgarepa. Omaldina se prži i znoji po klubovima. Peva. Džuska. Apa i đapa. Jebe se njima za Luku Beograd, Irineja i reformu penzionog sistema. Ma jebe se njima za sve... ja imam svoje sne. Moj vokmen je pod jastukom. Zaluđujem se muzikom.
Znao sam da je za sve kriva Lepa Brena i Slatki greh i Sale Popović i GRAND i Zvezde Granda i Pink i ...

I dok je raja glupa do jaja. I dok se nekome buji paja. I dok mnogima vrište jaja. Šta? Ništa!!! Vi bre, dragi gledaoci, ni ne zaslužujete bolje od onoga što Vam se dešava. U društvu bez morala i etike, bez znanja i estetike, bez radosti i s puno patetike ... ma idem da spavam. Hvala na pažnji i domindženja.

2.21.2010

Srbijo...Buji! Paji! O! O!


Da. Kako da ne. Fascinantno i brilijantno. Ja sam prosto odusevljen. Cime? Ah, da. Poceti text ovako svakako nije lako, a lako nije jer glava prepuna mi je INSOMNIJE!!!

Danas u svakom jachem klubu u gradu mozete chuti srbijansku hitchinu poznate gay ikone Srbije, majke dva deteta i bivse ucesnice Velikog Burazera, genijalne, velichanstvene, preoperisane i preterano dezorjentisane , Jelene mi Karleuse. Radi se o hitu Insomnia. Poslednji put na ovim prostorima ovakav uspeh imali su Dino Merlin i Ivana Banfic sa pesmom "Godinama". U prilog ovoj chinjenici pored te da je pesma apsolutni hit, ide i rekordni broj poseta "smecara" Youtube stranici na kojoj je postavljen spot za ovaj hitic (http://www.youtube.com/watch?v=EISHsufVlww). Neverovatnih 2.300.000. je do sada videlo ovaj spot i ostalo bez daha. No to nije sve. Domisljati fanovi JK su u etar pustili i najnoviji spot Lady Ga Ga kako bi se i stranci pecali na dobru foru. Iza Lady Ga Ga krije se niko drugo do JK. Hit nikako nije hit da nije internacionalni, a svakako jeste jer pored nje u spotu se pojavljuje i slavni Mirza, Mirza Hamzic. Time ova pesma dobija na jos siroj popularnosti. Ova pesma nije samo hit u Srbiji vec u svim bivsim Jugoslovenskim republikama. Tooo!!! A ko kaze da se mi medjusobno ne volimo.

I dok po Beogradu seku platane ovi na vlasti najebase nam se mame. Neverovatno je koliko je u Srbiji visoka koncentracija gluposti. S jedne strane mi je nekako i normalno jer ukoliko je koncentracija genijalnosti u Japanu, onda dijagonalno na drugom kraju sveta mora biti koncentracija inbecilnosti. Iz tog razloga nekako i lakse podnosim sve ono sto se desava oko mene jer ja sam drzavljanin zemlje za koju Jeca kaze da je "zemlja, zemlja zombija" i zato zivela insomniJa. Tako, ja bih nasem rukovodstvu i centralnom komitetu predlozio da nam ta chinjenica bude materijal za izradu brend-a. Eto, da sam ministar "kurtule", oprostite "kurtule", ja bih ulozio sve napore i novce da ovaj spot izguram najpre na MTV Adria, a zatim i dalje. Ne bih stao dok "InsomniJu" ne bih vido na ViEjdz vanu!!! (Uh, al nam jebu nanu).

Ne bih stao tu. Lobirao bih i da JK bude predstavnica Srbije na Euro songu. Meni nije problem sto drzavljanin BiH, Brega, pise kompoziciju za ovaj prestige nastup i apsolutno mi ne bi smetalo da Mirza i JK idu s ovom pesmom u Breginom arangemanu na ovo prestige takmichenje. Zaista. Pa kaj je tuka e!!!
Svakako nije mi sve jedno ni za platane. I tu bih vec ulozio napor i zamolio J.K. iz Beograda da, posto ne spava nocima ni iz hobija, a i krvna slika joj je loshija, pripazi malo na platane i time pomogne J.T. iz Novog Sada u odbrani ovih "svetih stabala". Time bi ih cuvala a ujedno udisala svez vazduh i oporavila sliku, krvnu mislim. Bas se digla frka oko tih platana. Cheda ih cuva u institucijama, Borka ih cuva svojim telom, Tinska ih brani kroz mediJe, a Jeca mi Karleusa bi mi mogla da ... pazi drvece nocu dok je drma insomniJa, i ti i ja.

Dal i tebi pada glava, da li ti se spava? Dal i tebi posle "onog" osjecaj je strava kad u polju zamirise hajbucica trava? Ah. Moralo se napomenuti da mi s ovije prostora volimo isto kao i George Michael da se kresemo Outside. Iz toga moga razloga je ova pesma zasluzila da postane medjunarodni hit. Moram da priznam da me "Tucakovicka" apsolutno odusevila i da nam je svima pokazala da dno dna ipak nema dno. Nije meni sto Ceca pizdi i grize nokte, vec sto Jelena mi Karleusa i pored tolikih hitova jos uvek muchi muku oko ideje da napuni Arenu. Verujte ja bik prvi otisao na koncert Jece jer neprisustvovati ovakvom spektaklu, ukoliko ga bude, bilo bi neprocenjivo tuzno. Ko bi onda, kada postanemo civilizovana zemlja, buducim pokoljenjima pricao sta je obelezilo vladavinu Borisa Dachica. Ah. Uvek kazem jasno i glasno, radije bih gledao kako se dva muskarca ljube strasno u ulici Knez Mihajlovoj nego sto sam morao da gledam kako se BoTa i Sljivica cmakaju pred slikom Zorana Djindjica. To je trauma, a ne Insomnia, i ti i ja.
Buji. Paji. O.O.

2.16.2010

Glupost za utorak, dan nakon Sretenja


Danas sam pristupio grupi "POZNATI PROTESTUJU ZBOG SECE PLATANA" na poziv moje prijateljice i dugogodisnje saradnice Jelene Tinske (ona je zena u godinama, a ja sam mlad...pa vidi sad). Pre nekih sedam dana pripremili smo peticiju kojom smo zajedno sa grupom gradjana i intelektualaca u izgnanstvu podrzali borbu za ocuvanjem beogradskih platana. Moram priznati da je Jelena odigrala kljucnu ulogu jer je na dan kada su raspravljali o platanima, preko Jovana Cirilova, srbijanskoj javnosti iznela veoma vazne cinjenice koje je dobila od jednog uvazenog gospodina, eksperta i intelektualca kojeg ovom prilikom necu imenovati. Naravno, ovim sam hteo da Vam dam do znanja da ne mora da bude ovako.
Na grupi malo pre navedenoj pojavio se komentar izvesne A.D. u vezi sa organizacijom protesta ispred Narodne skupstine u vremenu dok u njoj traje sastanak Odbora za zivotnu sredinu kojim predsedava predsednik LDP-a, Cedomir Jovanovic. Istog dana bi beogradski komunalci i vanzemaljci trebalo da poseku sporne platane. Dakle, ta fina A.D. je postavila sledeci komentar "Joj, kako cu s posla izaci?". Tipican predstavnik srbijanskog neandertalca. Nisam mogao, a da ne prokomentarisem. Pitao sam izvesnu A.D. da li je neko tukao po usima da napise komentar i sta je htela s njim da kaze. Meni je njen komentar zvucao izuzetno licemerno, dvolichno i pokvareno. Kako sam ga ja razumeo: "Dosla bih, ali eto imam gadnog sefa pa cu Vas podrzati, ali mi je jako jako bitno da znate svi da bih ja dosla i ako ne bih dosla ali eto da mislite da bih dosla posto, dosla bih ja ali posao mi je zeznut pa eto ne bih, ustvari necu doci." Strasno. Mozda ne bih ovako odreagovao da se ista situacija nije desavala pri organizovanju raznoraznih okupljanja; konkretno mislim na proteste za zastitu i dobrobit zivotinja. Molim Vas, da li je normalno ispod poziva napisati ovako nesto?

Druga strana medalje je informacija u vezi sa okupljanjem Cedinih drugara iz Odbora za zivotnu sredinu. Nije mi jasno kako neko koga su zajebali nebrojano mnogo puta moze povovo da veruje "politickoj eliti" ove velike, a opet male Srbije. Ukoliko Ceda i njegova ekipa budu branili platane onako kako su branili interese beogradjana u vezi sa Lukom Beograd onda bi bilo mnogo bolje da se okupimo u sredu, Februara 17. i pozdravimo sa beogradskim platanima. Citam komentare kako pojedinci ovaj Cedin poduhvat nazivaju marketinskom kampanjom za skupljanje politickih poena, a onda drugi to komentarisu kao "Pa, zar nije poenta da stranke svojim postupcima skupljaju poene?". I dok oni skupljaju poene, sastance, protestuju, ekipa iz komunalnog sprema testerice i sekirice. Mnogi ce da se nasikiraju. Mnogi da se potresu. Ali najveci broj "beogradjana" ce da boli paja za beogradske platane.
Ja sam, eto, potpisao peticiju, odstampao je, ukoricio i predao udruzenju koje je istu predalo Draganu Djilasu, onom istom liku sto onomad stade (odnosno sede) pred anketni odbor u vezi Luke Beograd (vodja ovog odbora bio je Deki iz LDP-a) i sto je braniJo i jebeno dobro odbraniJo interese beogradjana.
Jeca je organizovala potpisivanje peticije, poslala mi istu, poslala Cirilovu dopis koji je ovaj prochitao, javno govorila na ovu temu i sto je najgore ne prestaje da se bori u ovoj,unapred izgubljenoj, borbi.
Ah, tko zna za kaj je to dobro.

2.12.2010

Jebite nas!!! Pokazite nam!!!


Setih se kako Velja Ilic onoman napenali onog jadnog novinara koji se usled nasrtaja morona iz Nove Srbije potpuno oduzeo. Bi mi zao choveka. Sutradan u Vecernjim novostima, listu Milana Beka, osvanu chlanak "Samo sam pomilovao novinara". Pre par dana nisam mogao, a da ne zaplachem od smeha. Neki lik chije ime necu da pomenem prisao je Velji i pomilovao ga tako nezno da se ovaj nasao u chudu. Onomad pomislih "jadan novinar", a sada mi nije bilo ni na kraj pameti da pomislim "jadan Velja". Ko mu bre jebe mater seljachku.

Eto juche videh jos jednu budalu i produkt sistema 90-ih. Naravno nije lako pogoditi na koga mislim jer znate da mislim na nekog od silnih bolida na politichkoj sceni Srbije, ali ja cu vam kasti. Gledao sam emisiju "Kaziprst" koju je obicho nazivam "Kazi prstu". Why? Voditeljka uvek ima interesantne bolide iz vlasti za goste i uvek zamislim kako im pokaze "prstenac" uz reci "Kazi prstu". Gost ove emisije bio je zamenik drzavne tuzi-babe, mladi g-din Homen. Chovek ima opasan problem. Prilikom posete neke inostrane delegacije on ima problem gde da ih izvede na ruchak jer, kako je sam konstatovao, preko 70% lokala tipa restoran/caffe su u vlasnistvu kriminalaca. U opasnom je problemu g-din Homen jebem li mu lebac!!!

Naravno, ne privuku meni paznju samo "jadne i zalosne" vesti vec i one prijatne i lepe. Slusao sam, a i gledao, obracanje Olivera Dulica medijima na postavljanju kamena temeljca nove Americhke ambasade u Beogradu. Kako se chovek israo. Izmedju ostalog je istakao da je pocetak izgradnje nove USA ambasade u BGD dokaz postojanja efikasnih institucija koje ukoliko postoji dobar projekat i dobra ideja ne prave problem oko izdavanja dozvola te dodao da je građevinska dozvola izdata za samo dva meseca. Pa naravno. Kada Mishko, Peca i Meri traze dozvolu ceka se kratko, ali kada obichan gradjanin trazi dozvolu, on umre chekajuci je. Oli ljubavi, ma koga ti zajebavas, srce moje? Inace Oli je zavrsio i specijalizirao ortopedsku hirurgiju i traumatologiju i kao takav postao adekvatan i struchan kadar za mesto ministra životne sredine i prostornog planiranja. U jebem ti lebac!!!

Posebnu paznju proteklih dana, privukao mi je "divan" text u Politici autorke Katarine Kace Djordjevic, "Tumac snova". Najpre sam pomislio, videvsi sliku, da je Zarko Trebjesanin tumac snova, da bih nakon chitanja shvatio da je text "nocna mora". (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Tumach-snova.lt.html). Jeste interesantan, ali za Zarkove studente. Ustvari, mozda i gresim. Ukusi su razlichiti. U svakom slucaju, ukoliko se domacoj, polupismenoj javnosti ovaj text dopada onda pored toga sto je polupismena, nasa domaca javnost i nema neki ukus.

Tema dana su mi desavanja u SPC-u. Bradonje se skupile da srede situaciju u "javnoj kuci" (na to mi danas lichi nasa crkva). Da ne pominjem sluchajeve poznatih verodostojnika, vladike Pahomija, mitropolita Amfilohija, episkopa Irineja, vladike Kachavende, protojereja Peranovica Crnorechnog, desavanja oko vladike Artemija su me duboko pogodila. Chovek od eparhije napravio preduzece. Lepotan prima platu 144.000 dinara. Radnicima tj. svestenicima da neku crkavicu u iznosu od 9.600 dinara i vrti mile kapital, a sve u interesu gradjana na Kosovu i odbranu njihovog dostojanstva. Pa naravno. Chovek mora da naplati ono sto radi za svoj narod kao verodostojnik i episkop rasko-prizrenske eparhije. Pitam se samo kako je srbijanskim vernicima? Kako je narodu kojeg pred Bogom predstavljaju ovakvi govnari? U 'bem ti lebac!!!

U dobu globalne ekonomske krize, recesije i opsteg ludila, dok traje stezanje kaiseva, nasa Vlada, nasa dobra Vlada, iznajmljuje opremljen stan u Parizu za novu ambasadorku pri Unesku Zoricu Tomić, od 240 kvadrata po simbolichnoj ceni od 7000 evroJa. U to isto vreme Mirjana Bobic-Mojsilovic otvara izlozbu svojih slika u Beogradu. U 'bem ti lebac!!!

Ima jedan divan chovek za kojeg kazu da je jako pametan i inteligentan, a on ne zna gde je supalj. Ma ne. Dok sve ovo iz dana u dan, iz meseca u mesec, ma b'e, iz godine u godinu, posmatra moj narod,oni mlate velike pare. Obecavaju nam kule i gazele, stanove i standard, integracije i reidustrijaliyacije, reforme i platforme, girice i vanilice, a mi im verujemo. Jebu nas, a mi smo dobri kao lebac.

2.06.2010

Socijalne patologije i pojedinacne frustracije


Prosto se osecam toliko slabo i iscrpljeno u borbi protiv vetrenjaca koje simbolizuju sistem u ovoj zemlji snova i nocnih mora, da Vam to recima ne mogu opisati. Pitam se koliko cu i da li cu moci izdrzati u toj borbi iz koje svakako necu izaci kao pobednik i ako sam vec pobedio.

Ovih dana po autobusima i na TV prijemniku imao sam priliku da uochim jako interesantnu reklamu radio-televizije B92 i "drugara". Devojchica plavog oka, na plakatu, predstavlja zrtvu nasilja u porodici. Gradu Beogradu je potrebna jos jedna, treca sigurna kuca. Ona se finansira iz donacija i putem mobilne i fiksne telefonije od strane gradjana ovog grada. Nju finansiraju oni koji ne prave zrtve u svojoj porodici. Pitam se sta je resenje?
Drzava i njena ekonomska situacija dovode do egzistencijalnog sunovrata pojedinih gradjana i gradjanki Srbije. Neznanje i medijska tortura prouzrokuju pojedinacne frustracije koje se manifestuju nasiljem u porodici, mobingom na poslu, haosem u drustvu. Drustvo kao odgovor na nasilje u porodici donira sigurne kuce. Zrtve nasilja u porodice se sklanjaju u ove kuce gde su im najblize komsije zrtve nasilja u porodici. Tortura mozga ovih ljudi ne gubi vec dobija na intezitetu. A kako bi bilo kada bi se delikventi i isfrustrirani pojedinci, oni koji zlostavljaju i fizichki maltretiraju clanove svoje porodice skolonili u, za drustvo "sigurne kuce" ili kako ja volim da kazem, "zatvore".? Mozda tada ne bi bilo potrebe zrtve nasilja sklanjati iz svojih domova i trpati u sigurne kuce vec novcem od donacija pomoci njihov povratak u normalan zivot dok "stoka" otplacuje svoj greh tamo negde u, za mene, sigurnoj kuci chuvanoj od strane organa reda i mira. Da li je ovaj problem, kao i mnogi drugi, postavljen naopacke i da li se izgradnjom sigurnih kuca resava problem izazvan delovanjem mediokriteta ovog zasigurno i tek kako bolesnog drustva? Da li Vama kao pojedincima, smeta sto Vas na skoro svakom koraku, prave budalama ili ste tolike budale da ovakvo ponasanje sistema ni ne uvidjate?

U civilizaciji kakva je izvan nasih granica i sistemima kakvi vladaju u zemljama zapadnog sveta, odvajanje od porodice, mame i tate, otpocinje vec sa navrsenih 17 godina. Tacnije upisom na neki koledz, ili pocetkom radne karijere. Ukoliko se zivot u porodicnoj zajednici nastavi nesto duze, roditelji jedva cekaju da ih deca napuste i otpocnu svoj zivot izvan porodicnog gnezda. U Srbiji, odvajanje od porodice otpochinje nakon, u roku zavrsenih, studija, u nekoj 29 godini zivota i to samo ukoliko pojedinac nadje sebi adekvatan i dobro placen posao. U suprotnom, mladi sa roditeljima zive do neke 39 godine i cekaju da ih roditelji napuste. Interesantno je sto ova socijalna patologija postaje normalnost u nasem drustvu. Naravno, za ovakvo stanje je opet kriva drzava i njeno bolesno drustvo koje ovakvo ponasanje politikanata kakvo je danas i kakvo je bilo u protekle dve decenije, beskonachno dugo tolerise. Postavlja se pitanje moralnog stanja drustva i njegove snage da se suprotstavi pretnjama politichke elite Srbije. Da li ovo drustvo ima snage i mozga da se odupre politichkoj torturi vlastodrzaca u Srbiji? Milosevicev sistem je ubijao ljude (ratovi, politicka ubistva, ubistva na demostracijama, ubistva po ulicama gradova Srbije, ubistva po klubovima, hotelima, poslasticarnicama). Ovaj sistem Vas ne ubija. Ovaj sistem Vas primorava na samoubistvo. Najpre Vas socijalno i egzistencijalno satanizuje dovodeci Vas do same ivice, mesta gde prestaje zivot i pocinje smrt. Sigurno gresim. Ne. Znam da gresim.

Rezultati politichke elite se ne ogledaju u prividnim i neiskrenim evro integracijama vec u postovanju i sprovodjenju zakona izradjenih po evropskim standardima. Nasa vlast znoj proli da nas uvede u EU, a s druge strane po Srbiji gradi sigurne kuce, narodne kuhinje, stanove za rome,megamarkete, trzne centre i sta sve ne. Gladni, goli, prebijeni, mobingovani, iscrpljeni, egzistencionalno satanizovani, moralno upropasceni, eticki unakazeni, moj narod i ja hrlimo u siroki zagrljaj Evro unije noseni idejom da ce nam tamo, sa sveyajedno ovim smradovima na vlasti, biti bolje. Jedini problem je sto sa ovim smradovima nema sanse da udjemo u EU, a ako se kojim slucajem to i desi onda nesto nije ok sa EU.

Imao sam prilike da saradjujem sa raznim ljudima. Politika je kurva, ali u Srbiji politika je nesto vise. Nesto sto se ne moze opisati recima. Na nju se pojedincima "dize". Ego i kompleksi nize vrednosti su karakteristike koje krase nase politikante, i one poznate i one manje poznate. Mladi u politiku ulaze zbog kinte i slave, posla i moci. Ne zele oni bilo kome pomoci. Cast izuzetcima kojih je sve manje i manje. Nas narod kaze da sve dolazi iz doma ili porodice. Onda mi je sve jasno. Bolidi radjaju decu i prave ih bolidima. Sto vise bolida to bolja vlast. Znate sta? Moza je krajnje vreme da dignem sidro jer se voda odavno pretvorila u proliv. Govana svuda preko glave. Boljim se da ce moja "nojeva barka" sa se utopi, a mi svi udavimo u govnima. Dragi moji prijatelji, sacekajmo jos malo, jos samo malo, a onda, eto 'govnima' govna. I ne zasluzuju bolje.

PS> Ovih dana cujem price kako kopiram "velikog mislioca" i "idejnog vodju" pokreta u pokretu. Plagijator, manipulator, inicijator,degustator, imitator, ... i ventilator sam Vam ja. Naravno, ne dotichu mene sve te price jer nije bitno sta se pricha vec ko prica. Volim "Srbiju" jer ona ne voli mene.

2.02.2010

Funkcionalno funkcionalan


Shvatih da polako postajem neko koga ovaj sistem oduševljava u potpunosti. Naravno, ne bi ovaj sistem funkcionisao tako dobro da nema izuzetno dobre funkcionere. A opet ni oni ne bi bili tako izuzetni da široke narodne mase nisu otvorenog uma i širokog pogleda. Narod fenomenomenalno egzistira u ovakvom sistemu. Narodu nije ni potrebno bolje. Narod ne zaslužuje bolje. Evropska unija nije cilj koji moramo dostići. Integracije nisu nešto što nam je nužno potrebno. Edukacija se u potpunosti pokazala nepotrebnom. Potrebno je biti samo dovoljno glup da bi bio dovoljno pametan. Što gluplji to pametniji jer jedino takav može uspeti u sistemu gde su pametni neuspešni. Dovoljan je brzopotezni kurs iz managementa ili završen privatni faLkutet i on je na konju, a magarci oko njega. Ko im je kriv što završavaju škole koje nisu profitabilne.
Nego, to nije sve. Onda je neophodno da ima tatu koji ima prijatelje među funkcionerima ove funkcionalne države u kojoj sve funkcioniše po principu tamte za kukuriku. Tata mu nađe posao u javnom sektoru. Na poslu mu nađe i kolegu koji ne zna gde je šupalj ali je glasno-govornik i tu je da drugima zbori kako je on neviđeno inteligentan i pametan, neko bez koga ovaj sistem ne može da funkcioniše funkcionalno. Tada shvati da postaje suština funkcionalizma.
Kinta dolazi sama od sebe. Tu su i dodatna primanja (upravni odbori, mito, korupcija, sukob interesa). Žurke i prijemi. Tapšanje po ramenu. Neki put i po bulji. Riba ko salate. Sve same nadmetačice na audiciji za Zvezde Granda. Cepanje bruseva i gaćica. Navata se i po koji frajer. Kupanje s ortaKima na zemba. Krmljanje po lepim restoranima. Gostovanje u javnom servisu Srbije i javnim kućama Srbije. Sve jedno je. U svakom slučaju nekoga karaju. Letovanja i zimovanja na raznoraznim destinacijama. Nije bilo ni potrebe boriti se za beli "Ševeningen". Shvate na kraju da i nije loše raditi u javnom sektoru. I ono što je javno ustvari je tajno. Puste info na javnom servisu kako se slavina polako zatvara, a njima keša nikad više. Opet info da se plate odmrzavaju, a njima toplo. Misle taman je to to, kad ono povišica od ostvarene dobiti. Narod platio i preplatio pa vele "Koj gu je baja?" Nema krize u javnom sektoru. Raditi u javnom sektoru je benificija tako da je neophodno uvesti im i benificirani radni staž.
Najlepše je doći na posao i dići noge na sto. Jebe im se za posao. Marva čeka. I neka čeka. I treba da čeka. Pravi redove. Štrajkuje. A njih boli paja. Znaju da marva ne zaslužuje bolje. Marva je marva. Piju se kafe, Coca-Cola, sokići. Malo se i šmrkne. Nabode se po nešto na čačkalicu, a padne nešto i na "paju". Uradi se nešto reda radi da ne iziđe da se na poslu samo ladi. Kolege su sve partijski prijatelji i nađe se po neki koalicioni partner. Neki put se malo pokače ali to je onako, beZeze.
Sve u svemu dobro je biti deo sistema. Sistem je tu da bi sistematski eliminisao protivnike i okupljao široke, glupe, narodne mase. Nisu oni s njima ovce čuvali ali znaju dobro da su ovi 'vamo ovce. Jednostavno, u sistemu je samo neophodno da funkcionišeš. Nije potreban mozak već televizor i na njemu par programa. Pink je obavezan, a od skoro i Palma. Sve informacije stišu od glavnih funkcionera, s vrha, a na njima, "mališanima tj. pionirima" je samo da budu dovoljno funkcionalno funkcionalni funkcioneri.
Ah, šta htedoh da kažem ovim textom?