2.16.2010

Glupost za utorak, dan nakon Sretenja


Danas sam pristupio grupi "POZNATI PROTESTUJU ZBOG SECE PLATANA" na poziv moje prijateljice i dugogodisnje saradnice Jelene Tinske (ona je zena u godinama, a ja sam mlad...pa vidi sad). Pre nekih sedam dana pripremili smo peticiju kojom smo zajedno sa grupom gradjana i intelektualaca u izgnanstvu podrzali borbu za ocuvanjem beogradskih platana. Moram priznati da je Jelena odigrala kljucnu ulogu jer je na dan kada su raspravljali o platanima, preko Jovana Cirilova, srbijanskoj javnosti iznela veoma vazne cinjenice koje je dobila od jednog uvazenog gospodina, eksperta i intelektualca kojeg ovom prilikom necu imenovati. Naravno, ovim sam hteo da Vam dam do znanja da ne mora da bude ovako.
Na grupi malo pre navedenoj pojavio se komentar izvesne A.D. u vezi sa organizacijom protesta ispred Narodne skupstine u vremenu dok u njoj traje sastanak Odbora za zivotnu sredinu kojim predsedava predsednik LDP-a, Cedomir Jovanovic. Istog dana bi beogradski komunalci i vanzemaljci trebalo da poseku sporne platane. Dakle, ta fina A.D. je postavila sledeci komentar "Joj, kako cu s posla izaci?". Tipican predstavnik srbijanskog neandertalca. Nisam mogao, a da ne prokomentarisem. Pitao sam izvesnu A.D. da li je neko tukao po usima da napise komentar i sta je htela s njim da kaze. Meni je njen komentar zvucao izuzetno licemerno, dvolichno i pokvareno. Kako sam ga ja razumeo: "Dosla bih, ali eto imam gadnog sefa pa cu Vas podrzati, ali mi je jako jako bitno da znate svi da bih ja dosla i ako ne bih dosla ali eto da mislite da bih dosla posto, dosla bih ja ali posao mi je zeznut pa eto ne bih, ustvari necu doci." Strasno. Mozda ne bih ovako odreagovao da se ista situacija nije desavala pri organizovanju raznoraznih okupljanja; konkretno mislim na proteste za zastitu i dobrobit zivotinja. Molim Vas, da li je normalno ispod poziva napisati ovako nesto?

Druga strana medalje je informacija u vezi sa okupljanjem Cedinih drugara iz Odbora za zivotnu sredinu. Nije mi jasno kako neko koga su zajebali nebrojano mnogo puta moze povovo da veruje "politickoj eliti" ove velike, a opet male Srbije. Ukoliko Ceda i njegova ekipa budu branili platane onako kako su branili interese beogradjana u vezi sa Lukom Beograd onda bi bilo mnogo bolje da se okupimo u sredu, Februara 17. i pozdravimo sa beogradskim platanima. Citam komentare kako pojedinci ovaj Cedin poduhvat nazivaju marketinskom kampanjom za skupljanje politickih poena, a onda drugi to komentarisu kao "Pa, zar nije poenta da stranke svojim postupcima skupljaju poene?". I dok oni skupljaju poene, sastance, protestuju, ekipa iz komunalnog sprema testerice i sekirice. Mnogi ce da se nasikiraju. Mnogi da se potresu. Ali najveci broj "beogradjana" ce da boli paja za beogradske platane.
Ja sam, eto, potpisao peticiju, odstampao je, ukoricio i predao udruzenju koje je istu predalo Draganu Djilasu, onom istom liku sto onomad stade (odnosno sede) pred anketni odbor u vezi Luke Beograd (vodja ovog odbora bio je Deki iz LDP-a) i sto je braniJo i jebeno dobro odbraniJo interese beogradjana.
Jeca je organizovala potpisivanje peticije, poslala mi istu, poslala Cirilovu dopis koji je ovaj prochitao, javno govorila na ovu temu i sto je najgore ne prestaje da se bori u ovoj,unapred izgubljenoj, borbi.
Ah, tko zna za kaj je to dobro.

2 коментара:

  1. Анониман2/17/2010

    Tuzno.
    R.Marija

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2/17/2010

    Zeljko ne prestajes da me iznenadjujes svojim sarkazmom. Smejem se vec pet minuta na tvoje tumacenje reci izvesne A.D.. Svaka cast i za ovo sto si opleo LDP. Poz.

    Zdravko

    ОдговориИзбриши