2.12.2010

Jebite nas!!! Pokazite nam!!!


Setih se kako Velja Ilic onoman napenali onog jadnog novinara koji se usled nasrtaja morona iz Nove Srbije potpuno oduzeo. Bi mi zao choveka. Sutradan u Vecernjim novostima, listu Milana Beka, osvanu chlanak "Samo sam pomilovao novinara". Pre par dana nisam mogao, a da ne zaplachem od smeha. Neki lik chije ime necu da pomenem prisao je Velji i pomilovao ga tako nezno da se ovaj nasao u chudu. Onomad pomislih "jadan novinar", a sada mi nije bilo ni na kraj pameti da pomislim "jadan Velja". Ko mu bre jebe mater seljachku.

Eto juche videh jos jednu budalu i produkt sistema 90-ih. Naravno nije lako pogoditi na koga mislim jer znate da mislim na nekog od silnih bolida na politichkoj sceni Srbije, ali ja cu vam kasti. Gledao sam emisiju "Kaziprst" koju je obicho nazivam "Kazi prstu". Why? Voditeljka uvek ima interesantne bolide iz vlasti za goste i uvek zamislim kako im pokaze "prstenac" uz reci "Kazi prstu". Gost ove emisije bio je zamenik drzavne tuzi-babe, mladi g-din Homen. Chovek ima opasan problem. Prilikom posete neke inostrane delegacije on ima problem gde da ih izvede na ruchak jer, kako je sam konstatovao, preko 70% lokala tipa restoran/caffe su u vlasnistvu kriminalaca. U opasnom je problemu g-din Homen jebem li mu lebac!!!

Naravno, ne privuku meni paznju samo "jadne i zalosne" vesti vec i one prijatne i lepe. Slusao sam, a i gledao, obracanje Olivera Dulica medijima na postavljanju kamena temeljca nove Americhke ambasade u Beogradu. Kako se chovek israo. Izmedju ostalog je istakao da je pocetak izgradnje nove USA ambasade u BGD dokaz postojanja efikasnih institucija koje ukoliko postoji dobar projekat i dobra ideja ne prave problem oko izdavanja dozvola te dodao da je građevinska dozvola izdata za samo dva meseca. Pa naravno. Kada Mishko, Peca i Meri traze dozvolu ceka se kratko, ali kada obichan gradjanin trazi dozvolu, on umre chekajuci je. Oli ljubavi, ma koga ti zajebavas, srce moje? Inace Oli je zavrsio i specijalizirao ortopedsku hirurgiju i traumatologiju i kao takav postao adekvatan i struchan kadar za mesto ministra životne sredine i prostornog planiranja. U jebem ti lebac!!!

Posebnu paznju proteklih dana, privukao mi je "divan" text u Politici autorke Katarine Kace Djordjevic, "Tumac snova". Najpre sam pomislio, videvsi sliku, da je Zarko Trebjesanin tumac snova, da bih nakon chitanja shvatio da je text "nocna mora". (http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Tumach-snova.lt.html). Jeste interesantan, ali za Zarkove studente. Ustvari, mozda i gresim. Ukusi su razlichiti. U svakom slucaju, ukoliko se domacoj, polupismenoj javnosti ovaj text dopada onda pored toga sto je polupismena, nasa domaca javnost i nema neki ukus.

Tema dana su mi desavanja u SPC-u. Bradonje se skupile da srede situaciju u "javnoj kuci" (na to mi danas lichi nasa crkva). Da ne pominjem sluchajeve poznatih verodostojnika, vladike Pahomija, mitropolita Amfilohija, episkopa Irineja, vladike Kachavende, protojereja Peranovica Crnorechnog, desavanja oko vladike Artemija su me duboko pogodila. Chovek od eparhije napravio preduzece. Lepotan prima platu 144.000 dinara. Radnicima tj. svestenicima da neku crkavicu u iznosu od 9.600 dinara i vrti mile kapital, a sve u interesu gradjana na Kosovu i odbranu njihovog dostojanstva. Pa naravno. Chovek mora da naplati ono sto radi za svoj narod kao verodostojnik i episkop rasko-prizrenske eparhije. Pitam se samo kako je srbijanskim vernicima? Kako je narodu kojeg pred Bogom predstavljaju ovakvi govnari? U 'bem ti lebac!!!

U dobu globalne ekonomske krize, recesije i opsteg ludila, dok traje stezanje kaiseva, nasa Vlada, nasa dobra Vlada, iznajmljuje opremljen stan u Parizu za novu ambasadorku pri Unesku Zoricu Tomić, od 240 kvadrata po simbolichnoj ceni od 7000 evroJa. U to isto vreme Mirjana Bobic-Mojsilovic otvara izlozbu svojih slika u Beogradu. U 'bem ti lebac!!!

Ima jedan divan chovek za kojeg kazu da je jako pametan i inteligentan, a on ne zna gde je supalj. Ma ne. Dok sve ovo iz dana u dan, iz meseca u mesec, ma b'e, iz godine u godinu, posmatra moj narod,oni mlate velike pare. Obecavaju nam kule i gazele, stanove i standard, integracije i reidustrijaliyacije, reforme i platforme, girice i vanilice, a mi im verujemo. Jebu nas, a mi smo dobri kao lebac.

4 коментара:

  1. Анониман2/13/2010

    Onako.
    R.Marija

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман2/13/2010

    Tacno znam da je ovo jedan od onih textova koji predstavlja tvoj ispusni ventil. Text je super. Nabacano ali jasno. Tvoj stil u fazi besa. Znam da se nisi trudio preterano. I ne moras. Jasno je sve ko zeli da shvati.

    Zdravko

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман2/13/2010

    Slazem se sa Vama , Zdravko . Zato i komentarisem "onako" , smatram da Željko moze mnogo bolje od "faze besa", mnogo mi se dopao text "Čuvam ovce..." .Ovo je vec...- onako.
    R.Marija

    ОдговориИзбриши
  4. Prikupljas i sumiras cinjenice, Zeljko, od merak! A, sto je najbitniji: kreces, gradis, zavrsavas (bez filozofiranja, teorija zavera), ni na tren ne odvajajuci se od realnosti. Ja vise i ne moram pratiti vesti i desavanja, jednostavno sacekam tvoji novi post - i tu je sve, plus sa strucnim misljenjem! :)
    Bez sminke, granica koja namece odmerenost - uostalom za kritiku nikad i nije bila bitna forma - ovako ili onako, sa besom ili bez njega - ostra kritika, ovako se ostavlja. :)
    Plevis, Zeljko, pa rasturas - keep on!

    ОдговориИзбриши