2.21.2010

Srbijo...Buji! Paji! O! O!


Da. Kako da ne. Fascinantno i brilijantno. Ja sam prosto odusevljen. Cime? Ah, da. Poceti text ovako svakako nije lako, a lako nije jer glava prepuna mi je INSOMNIJE!!!

Danas u svakom jachem klubu u gradu mozete chuti srbijansku hitchinu poznate gay ikone Srbije, majke dva deteta i bivse ucesnice Velikog Burazera, genijalne, velichanstvene, preoperisane i preterano dezorjentisane , Jelene mi Karleuse. Radi se o hitu Insomnia. Poslednji put na ovim prostorima ovakav uspeh imali su Dino Merlin i Ivana Banfic sa pesmom "Godinama". U prilog ovoj chinjenici pored te da je pesma apsolutni hit, ide i rekordni broj poseta "smecara" Youtube stranici na kojoj je postavljen spot za ovaj hitic (http://www.youtube.com/watch?v=EISHsufVlww). Neverovatnih 2.300.000. je do sada videlo ovaj spot i ostalo bez daha. No to nije sve. Domisljati fanovi JK su u etar pustili i najnoviji spot Lady Ga Ga kako bi se i stranci pecali na dobru foru. Iza Lady Ga Ga krije se niko drugo do JK. Hit nikako nije hit da nije internacionalni, a svakako jeste jer pored nje u spotu se pojavljuje i slavni Mirza, Mirza Hamzic. Time ova pesma dobija na jos siroj popularnosti. Ova pesma nije samo hit u Srbiji vec u svim bivsim Jugoslovenskim republikama. Tooo!!! A ko kaze da se mi medjusobno ne volimo.

I dok po Beogradu seku platane ovi na vlasti najebase nam se mame. Neverovatno je koliko je u Srbiji visoka koncentracija gluposti. S jedne strane mi je nekako i normalno jer ukoliko je koncentracija genijalnosti u Japanu, onda dijagonalno na drugom kraju sveta mora biti koncentracija inbecilnosti. Iz tog razloga nekako i lakse podnosim sve ono sto se desava oko mene jer ja sam drzavljanin zemlje za koju Jeca kaze da je "zemlja, zemlja zombija" i zato zivela insomniJa. Tako, ja bih nasem rukovodstvu i centralnom komitetu predlozio da nam ta chinjenica bude materijal za izradu brend-a. Eto, da sam ministar "kurtule", oprostite "kurtule", ja bih ulozio sve napore i novce da ovaj spot izguram najpre na MTV Adria, a zatim i dalje. Ne bih stao dok "InsomniJu" ne bih vido na ViEjdz vanu!!! (Uh, al nam jebu nanu).

Ne bih stao tu. Lobirao bih i da JK bude predstavnica Srbije na Euro songu. Meni nije problem sto drzavljanin BiH, Brega, pise kompoziciju za ovaj prestige nastup i apsolutno mi ne bi smetalo da Mirza i JK idu s ovom pesmom u Breginom arangemanu na ovo prestige takmichenje. Zaista. Pa kaj je tuka e!!!
Svakako nije mi sve jedno ni za platane. I tu bih vec ulozio napor i zamolio J.K. iz Beograda da, posto ne spava nocima ni iz hobija, a i krvna slika joj je loshija, pripazi malo na platane i time pomogne J.T. iz Novog Sada u odbrani ovih "svetih stabala". Time bi ih cuvala a ujedno udisala svez vazduh i oporavila sliku, krvnu mislim. Bas se digla frka oko tih platana. Cheda ih cuva u institucijama, Borka ih cuva svojim telom, Tinska ih brani kroz mediJe, a Jeca mi Karleusa bi mi mogla da ... pazi drvece nocu dok je drma insomniJa, i ti i ja.

Dal i tebi pada glava, da li ti se spava? Dal i tebi posle "onog" osjecaj je strava kad u polju zamirise hajbucica trava? Ah. Moralo se napomenuti da mi s ovije prostora volimo isto kao i George Michael da se kresemo Outside. Iz toga moga razloga je ova pesma zasluzila da postane medjunarodni hit. Moram da priznam da me "Tucakovicka" apsolutno odusevila i da nam je svima pokazala da dno dna ipak nema dno. Nije meni sto Ceca pizdi i grize nokte, vec sto Jelena mi Karleusa i pored tolikih hitova jos uvek muchi muku oko ideje da napuni Arenu. Verujte ja bik prvi otisao na koncert Jece jer neprisustvovati ovakvom spektaklu, ukoliko ga bude, bilo bi neprocenjivo tuzno. Ko bi onda, kada postanemo civilizovana zemlja, buducim pokoljenjima pricao sta je obelezilo vladavinu Borisa Dachica. Ah. Uvek kazem jasno i glasno, radije bih gledao kako se dva muskarca ljube strasno u ulici Knez Mihajlovoj nego sto sam morao da gledam kako se BoTa i Sljivica cmakaju pred slikom Zorana Djindjica. To je trauma, a ne Insomnia, i ti i ja.
Buji. Paji. O.O.

1 коментар: