12.03.2009

Metamorfoza (Vol 3)


Kako je lepo živeti u zemlji seljaka na brdovitom Balkanu. U zemlji mogućnosti. U zemlji gde je sve moguće, gde svaki građanin ima san koji za života neće ostvariti, a svaki malograđanin ispunjava svoje i snove svoje mnogobrojne rodbine. Divno je živeti u zemlji gde se na intelektualca gleda kao na vanzemaljca. Ovde noć pada grubo uz pivo pored obližnjeg dragstora. Ovde je najjednostavnije vladati. Dovoljno je postaviti budalu i još par koji će da buču kako je ovaj što ga prvog istakosmo najbolji, najpametniji i kompletan genije i ako je u stvari kompletna budala (Sećate li se kako smo vikali na terazijama "Spasi Srbiju iz ludnice, Koštubnice!!!". Uuu, leb ti jebem.). Narod voli lepu priču, a ovdašnji politikanti im to i daju. Lažnih obećanja ima zemlji teško, a ispuni se nijedno ili nijedno.
Lepo je živeti u zemlji u kojoj prosečan građanin zaboravi šta je juče radio, a da ne pominjem koliko dugo pamti predizborno obećanje onog za kojeg je glasao. Naravno, zaboravi ga još u predizbornoj večeri uz večeru (leb i voda). Nije više bitno ni šta obećavaju naši politikanti koliko je bitno šta rade pred očima utucane, konfuzne i gladne javnosti Srbije. Senzacionalizam i spektakulizam su naša realnost. Oni je koriste kako bi se gorući problemi rešavali iza zavese spetakla. Dok se narod zanima "zvečkom" naša politička "elita" rešava svoju budućnost. Naravno, nije svaka budućnost izvesna. E moj ti.
Ja nisam pisac, ali pišem. Zašto? Da bi čitali Vi, ja i naravno oni. Moji tekstovi su za pojedince totalitarno sranje, koleteralna šteta, pljuvačina bez ideje za rešenjem onoga što pljujem. Za pojedince su moji tekstovi istina izražena u sarkastično-ironičnoj ambalaži. Pojedinci me nazivaju ludakom i nesrećnikom dok sam za druge genijalac bez dlake na jeziku. A ja sam samo jedan od 6 milijardi bolida na planeti Zemlji. Da, bolida jer je dokazano da koristimo jedva 10% mozga. A zamislite koliko % mozga koristi jedan prosečan građanin Srbije. Pitam se ponekada da li uopšte građani Srbije i imaju mozga.
Vežite se dragi moji nenormalni sugrađani jer upravo sledi treći nastavak metamorfoze našeg jebeno kvalitetnog društva.
Predsednik ove divne zemlje je pre par nedelja "kidao" šampanjac na stadionu u znak pobede Srbije nad zemljom koja je nekada bila daleko iza nas, a danas se zalaže za naš ulazak u EU. Snimili tu pijanku neki tamo i eto ti ga na. Predsednik, Gospođa ministarka i neki gradski glavešina završili na sudu. Parada za medije. Dok se oni proseravaju na Tv građani koji su tog dana imali zakazana ročišta ili šta već popasli su travu ispred opštinskog suda. Kenja Boris kako on ne pije, a postoji snimak sa You Tube gde se olešio od alkohola sa svojim kumom, Gospođom ministarkom obmane i odbrane. ( http://www.youtube.com/watch?v=SDC6K8HsfKM ). E moj ti. Možeš da ložiš ovu naciju jer je informatički nepismena. 82% populacije nema računar, a od onih koji ga imaju 50% ne zna da pristupi "globalnom smeću" tj internetu. Lako je našim politikantima da karaju nepismenu naciju. A i što nebi kad im se može.
I da se vratim na sud. BoTa bi na sudu zbog gutljaja "bez alkoholnog pića" zvanog šampanjac, a Voja se ne pojavi onomad na suđenju za ubistvo premijera Srbije, pokojnog Dr Zorana Đinđića. Sećate li se Veselinova što onomad ugazi onu devojku? Da li se sećate kako se završila ta priča? Ne!!! Baš me čudiš!!!
Ma i ne bitno je. Da smo mi živi i zdravi, a ostali nek pocrkaju. Blago nama ako ovako misli svaki prosečni građanin Srbije. To vam je ono " Nek komšiji crkne krava dok je moja živa, luda i zdrava."

Ukinuše vize Evropejci i hvala im. Sad nećeno putovati negde jer nam netrebaju vize. Plate su nam taman tolike da dva puta mesečno otputujemo do Pančeva u Metro i to sa metroom završenim do pola. I to je extra ukoliko možete. Mnogi jedva odputuju do obližnje prodavnice. Znate, pojedinci su prestali da putuju i do posla. Mnogi nekada nisu ni putovali do posla. Pred svake izbore pominju neka nova radna mesta. Na kraju sam shvatio. Njihovim izborom na izborima oni i njihovi puleni dobijaju nova radna mesta. To je to. Ostali ostaju nezaposleni do narednih izbora. Baš je juče Dijana mahala nekom budžom. Kaže da je razvojna. Jeste da taj budža kasni mesec dana i da nije baš ponajbolji ali se ona nada da će ga poslanici primiti svi do jednog i tako shvatiti da je baš taj budža jako dobar za njih, a time i za građane Srbije. Kad usvoje tog budžu kreću da nas budžaju.
Eto, baš taj budža sadrži i mere kojom se naš narod bori protiv klimatskih promena, tačnije protiv globalnog zagrevanja. Mi ćemo kao doprinos toj borbi zamrznuti plate i penzije i čekati globalno zagrevanje da ih odmrzne. Ako pojedincima bas bude hladno tu su kvarcne pećke. Naravno, tu je i solidarnost izražena kroz solidarni porez na sve extremno velike zarade tačnije one preko 40 000 dinara. A poskupljenja? Bože, pa naravno. Ništa bez poskupljenja. Tako nam je npr. onaj fini čovek, član Demokratske stranke i bivši zamenik direktora TENT (Termo elektrane Nikola Tesla) obećao poskupljenje struje. Od zimskog raspusta, tačnije 1. Jaguara., struja će biti skuplja 10%, a od letnjeg raspusta, tačnije 1. Srpnja, još 10%. Jel to dođe 20% skuplja struja ili ne? Aj sad da ve vidim intelektualci.

Narodna kuhinja sve popularnija u Srba. Izgleda da ovi iz "Crvenog krsta" jako dobro kuvaju. Čak i Veran Matić klopao u Narodnoj kuhinji i kaže da je hrana identična onoj koju on jede. Divan neki čovek. Videli ljudi koliko gladnih ima u "dolini gladnih" i nazvali sebe donatorima. Još da se okupe muzičari pa da naprave hit "BG for Kragujevac". Da je Michael Jackson kojim slučajem još živ pa da ga zamolimo da nam pomogne oko ovog hita, ali ovako dovoljan će biti i naravno Džej. Baš bi bilo divno gledati kako naše javne ličnosti dodaju brašno, krompir i mleko u prahu gladnima u Kragujevcu dok u pozadini ide pesma "Bg for Kragujevac". We are the world. We are the children. E moj ti.

Onaj Jugoslav i Milkoca su mi malo mutni. Kao rovarimo po sistemu a sistemska smo televizija. Veran samo što ne uđe u bulju Borisu, al zato voli da kara Voju. Eto, baš udariše na slavnog i proslavljenog ... DULE SAVIĆ!!! Kažu da u UO pojedinih sportskih klubova (mmmm npr. Crvena Zvezda) sede kriminalci. Kažu da će to da prikažu i u Insajderu na B92.Kao ima njih 19 do 20. Kažu da im je sumljiv i onaj ... DULE SAVIĆ!!!. Ja im ništa ne verujem. To su divni ljudi. Jeste da je Jugoslav ispreskakao ... DULE SAVIĆ!!!, ali ni ovaj nije bio za bacanje. Izjebo se samo što je rekao kome će Joca Amsterdam da bude kum. To mu nije trebalo, al dobro. Ono što me svakako fasciniralo jeste da DULE SAVIĆ!!! mnogo toga zna, a neće da kaže i da se do jaja razume u politiku, nauku i sport. On bi čak "agresivnije insistirao" na rešavanje problema Kosova i jebo kevu Borki Pavićević, Nataši Kandić, Biljani Kovačević Vućo i Sonji Biserko (bolje da sam napisao samo "4 DAME") ali i streljao one koji su uveli "civilnu vojsku". E moj ti.

Voždovac. Mesto u bližoj okolini Beograda veličine Budve i brojem stanovnika znatno većim od broja stanovnika Crne Gore. Baš se na tom divnom mestu po treći put sučeljavaju političke organizacije Srbije u odbrani demokratije u Srbiji. Voždovac je probni balon koji nikako da probiju. Znate, ponosan sam na građane Vođdovca i da su pametni pa da opet zajebu izbore. Joj kako bi to bilo dobro. Verujte da razumem građane Vođdovca. Onoliko gluposti iznetih u izbornim kampanjama, onoliko lupetaranja politikanata Srbije, onoliki populizam i politikanstvo...ono je van svake pameti. Ko bi normalan poverovao u sva ta sranja. A najlepše je bilo videti "kralja iz Jagodine" kako se bori za Vožovac. Oće čovek da Voždovac bude kao Jagodina. E moj ti.

Dragi moji nenormalni prijatelji, hteli mi to da priznamo ili ne, svet oko nas "postaje bolji". Obama je dobio Nobela za Mir i poslao još 30 000 američkih marinaca u Rat u Avganistan. Naravno u cilju odbrane mira. Svaka čast Obami.
U Hagu su svi osim Mladić, a njega jedino i taže. Dok sud odlučuje o legitimitetu i legalnosti odluke "Šačice" kosovskih Albanaca da proglase Kosovo državom, mi dobismo statut Vojvodine i njen glavni grad Novi Sad. Vojvodina ima i svoju Akademiju, kao i mi SANU. To je lepo. Kažu da je to put do ocepljenja Vojvodine. Kažu da je sve to u cilju regionalizacije. Jel to znači da više nismo ni "Srbija i Fruška Gora"?

Нема коментара:

Постави коментар