5.11.2010

Dva pravila


U životu svakog čoveka postoje dva pravila. Ona nam olakšavaju život i čine ga koliko toliko podnošljivijim. Ova dva pravila nam ne komplikuju život. Teško je zamisliti život bez ovih pravila. Koja su to pravila?
To su prvo pravilo i drugo pravilo. Prvo pravilo je prvo, a drugo pravilo je drugo. Prvo pravilo je prvo iz prostog razloga jer je ispred drugog pravila. Drugo pravilo je iza prvog pravila i kao takvo ne gubi na značaju. U prvom pravilu se nalazi sve ono što nema u drugom, dok drugo pravilo proističe iz prvog pravila. Iz tog razloga obično pribegavamo korišćenju prvog pravila. Drugo pravilo nas upućuje na prvo pravilo zbog čega je tesno povezano sa prvim pravilom. Drugo pravilo zna da izazove i blagi nesporazum tako da u svom sadržaju sadrži reč "Ukoliko ti sve nije najjasnije, ti primeni prvo pravilo". Prvo pravilo ide ispred drugog pravila, dok se drugo pravilo nalazi odmah iza prvog pravila. Nemoguće je primeniti prvo pravilo ukoliko se ne usresredite na drugo pravilo. Isto tako drugo pravilo se ne može primeniti bez primene prvog pravila koje je po značaju odmah ispred drugog pravila. Po svom značaju u našim životima, prvo pravilo se nalazi na prvom mestu, dok se drugo pravilo nalazi na drugom mestu. Prosto je ne moguće zameniti mesta ovim pravilima iako sama po sebi ova pravila mogu menjati mesta obzirom da se prvo pravilo poziva na drugo, a drugo pravilo na prvo. Po svemu sudeći, prvo pravilo omogućava primenu drugog pravila, dok drugo pravilo ostvaruje primenu prvog pravila. Drugo pravilo je uvek drugo, a prvo pravilo uvek prvo.
Istorijski posmatrano, prvo je nastalo prvo pravilo, a zatim, kao drugo, nastalo je drugo pravilo. Prvo pravilo je našlo prvo primenu u životu čoveka i kao takvo prvo pravilo je zauzelo prvo mesto. Primenom prvog pravila stekli su se uslovi za izvođenje drugog pravila i njegovu kasniju primenu.Danas, vekovima kasnije, ova pravila i dalje funkcionišu na isti način, kao prvo i drugo pravilo. Ta pravila su prvo pravilo i drugo pravilo.

by Chile

Нема коментара:

Постави коментар