5.02.2010

Ne se mešam !!!


Baš kad su se ponadali da će im "evropski narodi" aplaudirati za fenomenomenalno započete reforme u pravosuđu, vlasti u Beogradu su ga primile. Da, da. U Beograd je stigao mail Žozea Manuela Baroza. Kontroverze o reformi pravosuđa u Srbiji, a posebno dela koji se tiče opšteg izbora sudija i tužilaca, ne prestaju, već dobijaju na značaju. Žoze Manuel Baroz "ujeba" ih skroz. Vlasti u Beogradu su odreagovale dostojanstveno kao i uvek kad ih provale. Tako npr. Rile, javnosti poznat kao Boško Ristić, član DS-a i Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca i... (da ne nabrajam više), ovo pismo je nazvao prepiskom lične prirode između Žozea i tamo neke Boljevićke. Pomislih na prečac da je ovaj Žoze opasan neki švaler kad se dopisuje sa Draganicom, predsednicom Društva sudija Srbije. S druge strane, La presidente, nije 'teo da se meša ni kao predsednik na Srbiju niti kao predsednik na Demokratsku Strankiu koja sprovodi ovako "fine" reforme.
Ove reforme su posebno bile "fine" za braću visokog funkcionera DS-a, nekadašnje kafe kuvarice, Jelene Trivan. Ovim reformama njena braća su napredovala u karijeri tako da je Milan Marković izabran za sudiju Ustavnog suda Srbije, a Predrag reizabran za sudiju Opštinskog suda u Kragujevcu. I naravno, sve ovo nema veze sa sukobom interesa niti partijskom lojalnošću već sa prirodnim putem napredovanja u karijeri. Ma da. Šio mi ga Đura. Reagovala je i opozicija, Velja, Toma i Voja. Opleli su Jecu koja je brže bolje, svesna svojih jezičkih i intelektualnih mogućnosti, zatražila pomoć svojih koalicionih partnera ali i drugara iz DS-a. "Sad ste našli da je napadate kad se svim sredstvima bori i glasno suprotstavlja napadima na pravosuđe, u trenutku kada se vodi najžešća mukotrpna (trpaju gde god stignu) borba protiv mafije i organizovanog "državnog" kriminala, zbog čega je i sama, drugarica Jeca, stalno izložena pretnjama baš kao i La presidente na facebooku." Mislim, stvarno nema smisla. I kučići je, bre, napadaju da je izedu, a sad i ovi što oće izbore. E nećete izbore, a nećete ni da se mešate u pravosuđe. Niko nesme niušta da se meša. Ako La presidente ne se meša u ovo, šta ima da se mešaju ova trojica? Šta se, more, i ovaj Žoze Bize meša koj moj? Utripovo se. Čiju će braću mi ovde da postavimo za sudije nji se ne tiče. Jel tako? Tako! I onako te sudije neće da sude njima već nego nama. A ko su to "nama"?
I Draganica, predsednica Društva sudija Srbije, nije mogla da se iskulira već je i ona oplela Trivanovu. Međutim ni njoj nisu ostali dužni "drugari" iz DS-a. "Da si manje pričala možda bi i tebe izabrali. Kevo mlogo njaške. Ćešbi "ubivena"." Dakle, ko god je ovaj spektakl nazvao "sukobom interesa", "nameštaljkom" ili "lepi, mojne toliko da apate" je nazvan "državnim neprijateljem" i "saboterom borbe protivu organiziranog li kriminala u ..., a da Srbiji.". Još samo da uvedu Putinovu metodu "Kad se roka, roka se tako da nema svedoka." pa Bog da nas vidi.
U svakom slučaju, daj da sačekamo još malo. Možda se i umeša La presidente kada prestanu da pucaju ovi snajperisti s facebooka i situLacija postane opet pogodna za umešavanje.
Negde u predcedništvu Srbije odzvanja polu sexy, ali besan, glas: "Jeli bre, ko vi je rekno da mećete nos tamo de vi nije mesto? Zovi mi onog Šapera da ga ja pitam kako je mogao da kaže da neću da mećam nos kad zna da ga mećem de stignem. Saću da mu tiiiit mamicu u tiiiit. Ja ovo da propustim? Nema šanse!"

By Chile

Нема коментара:

Постави коментар