5.24.2010

Prodam Maxi pa u'vatim Taxi pa...kidavela.


Gledajući našega La presidente, čovek bi pomislio da je intelektualac, a on, mučenik, ne zna gde je šupalj i gde udara. Ustvari, kada malo bolje razmislim, to je samo optička varka. On veoma dobro zna "šta" i "kako", ali voli da izgleda šašavo jer ga tada leđa ne bole. Znate, mnogo misli naš La presidente, al' sve pogrešno. Nakon šepurenja i čavrljanja na Kipru, gde je onomad pre nekoliko leta gospodnjih bio i naš ministar De La Mlađa (kako bi doznao "gde je naš deo"), La presidente se vraća u svoju domovinu i pokreće izuzetno važno pitanje od velikog, ogromnog značaja za privredu Srbije. "Hoću svoj deo! Nećete da me prevarite!" Baš ovako zvuči senzacionalizam napravljen oko "buve" koju je iz svoje male ali slatke "industrije" pustila ekipa Ala Šaper.

Pre mnogo, mnogo godina nekoliko ortaka se dogovorilo da kupi Srbiju. Imali su izuzetan plan, ali šanse za tako nešto nije bilo sve dok se nije pojavio on, Slobodan Milošević. Primenjujući poznate metode masovnog pljačkanja naroda od strane države, Milošević stvara dve velike banke. Vlasnici tih banaka bili su slavni i danas veoma "nepoznati", Jezda i Dafina. Istovremeno počinju sukobi na teritoriji bivše SFRJ koji povoljno utiču na pljačkanje napaćenog, naivnog, ali i glupog naroda. Novac se skuplja i zbog spoljnjeg zida sankcija taloži i povremeno upotrebljava (mi vama puške, a vi nama "čorbu" i "cigar"). Padom režima "onoga pod lipom" stvaraju se uslovi za otpočinjanje "biznisa". Odjednom se, i ako su sve vreme tu sa nama, pojavljuju "veliki magovi". Rtaći iz kićbloa; Miško, Beko, Drakula, Peca MPC i mnogi drugi (viđu ovo http://zeljkopavicevic.blogspot.com/2009/10/ono-sto-sledi-u-nastavku-ove-beleske-je.html). I ako je bio u Hagu, a kasnije prebačen u Požarevac, Milošević nije odlazio sa ovih prostora. Duhom je bio prisutan. Novcem je bio prisutan. Potomstvo mu je u neposrednoj blizini, u"majci Rusiji", dok smo mi u "kurcu". Novi biznismeni koje krase osobije kao što su investiciona kratkovidost i brokerski mentalitet, polako ali sigurno kupuju Srbiju. Svako ko im se na tom putu masovnog bogaćenja preprečio, bio je elegantno eliminisan. Poslednja je bila Borka Vučić, jedina stradala u saobraćajnoj nesreći dok su ostali malo "ogrebani". Najznačajniji igrači na ovim prostorima postaju Hemslade Trading Limited, MPC, East Point, ali i MK Komerc, Farmakom, Pink i mnogi drugi (nadam se da se neće naljutiti što ih nisam naveo). Naravno, vredi pomenuti i BK imperiju koja je prva stradala, kao i C market, ali to nije tema ovog texta. Dakle, do expanzije "biznisa" dolazi nakon ubistva premijera, tačnije u periodu kohabitacije "Truta" i La presidente. Svi sve znaju, a neznaju ništa.

Danas kada se ubrzano krećemo prema Evro Uniji koja se polako "raspada" postajemo svesni onoga što su mnogi s kraja prošlog milenijuma govorili "Dok mi uđemo u EU ona će se raspasti". Eto šale niotkuda. Kakva ironija. Stiče se utisak da La presidente dobija ideju. Izgleda mu polako dolazi iz dupeta u glavu ili ovi iz "razvijenih ekonomskih zajednica" tako jako guraju da bol postaje nepodnošljiv iako je na početku bio "sladak". Ko to 'oće da proda Maxi? Nije se digla prašina oko ovog pitanja. Ne. Ne. Frka se digla oko pitanja gde će da "legne" keš od prodaje ovog kompleksa Delta Holdinga, firmice u okviru Hemslade Trading Limited, ofšor kompanije sa Kipra. Srbija u krizi, a pare na Kipru. E pa neće da može dok je La presidente tu di ga je. Citiram "režimski medij" B92 koji kad kad zna da bude i nerežimski kako se ne bi provalilo da je režimski. "Pregovori o prodaji trgovinskog lanca “Maksi“, po svemu sudeći, podstakli su Borisa Tadića da dva puta u tri dana pozove privrednike na ekonomski patriotizam i upozori na moralni i ekonomski problem kada se firme koje posluju u Srbiji prodaju preko of šor kompanija i tako ne plate porez na dobit u zemlji.". Eteti ga na! Žvaka za ludaka. I dok oni koji su do sada "vladali" na račun Miška i "onog malog iz Moskve" senzacionalno plasiraju pompezne vesti zaluđujući odavno lude široke narodne mase, ona druga strana ili ti "finansijeri" gledaju kako da nakon prodaje lanca "Maxi" u'vate taxi i kidnu na odmor dok se prašina ne slegne. Ima ovde još dosta toga da se proda.

Naravno, da se ne lažemo, ja bih voleo da se Delta "ospe" i po cenu da im se džepovi dobro napune, ali bih istovremeno voleo da neko ovoj bagri na vlasti "savije kičmu" kao im više ovako sjajne ideje ne bi padale na pamet. Ovo je moje skromno, naravno, destruktivno mišljenje u čijoj je senci, predpostavljam da mislite, nalazi neka teorija zavere. Ah, šta reći osim "Bilo mi je drago što sam bio sa vama. Ja sada idem, a vi se jebite.".

by Chile

(će bude nastavljen)

Нема коментара:

Постави коментар