8.12.2009

Boli te Paja? Ti si lik do jaja!!! Tomice, ruke ti se osušile!!!


Čitam TIME, specijalno komemoraciono izdanje o čoveku koji je obeležio muziku 70-ih, 80-ih, 90-ih i 10-tih novoga milenijuma. Pogađate? Radi se o veličanstvenom Petru Panu, crncu bele kože, Kralju pop muzike, Michael Jacksonu. I ne pada mi na pamet da pišem o ovom veličanstvenom čoveku jer je o njemu već sve rečeno i napisano. Ono o čemu ću danas pisati i pored toga što me mrzi da pišem, a još više da posle čitam to napisano, jeste „cilj“. Radeći na svojoj tezi došao sam do veoma interesantnih podataka. Naravno njih neću iznositi jer morate pročitati taj rad, ali ću ih iskoristiti i opisati iz svog ugla. Demografski, Srbija je osakaćena. Natalitet je poražavajući. Zašto? Vlast u Srbiji sve radi kako ove dve „imenice“ ne bi funkcionisale. S druge strane, javno mnjenje Srbije, ako uopšte može tako da se nazove, boli Paja za ove dve „imenice“.

Da li ste se pitali ko će generaciji koja danas ima 10, 20 i 30 godina zaraditi penzije? Ne, naravno jer Vas boli Paja.

Da li ste se pitali kako je veliki broj onih koji danas imaju 25, 35 i 45 godina došao do diploma? Niste naravno jer Vas boli Paja.

E pa dragi moji, mislim da je krajnje vreme da se obratite lekaru. No, možda i nije jer postoji šansa da Vam problem s Pajom rešava doktor koji je kupio diplomicu i imao vezicu (tata mu je neko mudo u vlasti bio i ostao naravno ili profa na nekom Falkutetu Unezveriteta u Bg ili...ma neki baja) te ostanete bez Paje.

Da li je potrebno da navodim primere „veštih ruku“ ove grane društva koju predvodi veliki mag, član neke tamo Grupe i večiti ministar bez rezultata ministrovanja, Tomica Milosavljević? Navešću po meni najgore.

Natalija Tešić, devojčica stara 16 meseci, stradala je zbog loše dijagnoze doktorke u Domu Zdravlja.
Četrnaestogodišnji Dalibor Havlek iz Rume umro je nakon loše urađene gastroskopije.
Trogodišnja devojčica, Anja Grahovac iz Beograda umrela je nakon operacije oka.
Devetnaestogodišnja Jelica Radović umrla je nakon operacije čukljeva.
Dečak umro posle operacije krajnika.
Beba umrla posle operacije od sepse.

Crna hronika se nastavlja iz dana u dan. Kako reaguje javno mnjenje? Jadni smo mi. Svakodnevno čitamo o ovome i molimo Boga da se nama ne desi. Gde je solidarnost? Reče jednom jedna pametna žena „Danas vrana nad mojom kućom, a sutra nad tvojom.“ Ne želim vranu ni nad čijom kućom. Želite li Vi? Davno reče narod naš „Ko od straha umre, na sahrani mu prde.“

Da li ste toliko jadni, bespomoćni i samoživi da sve ovo svakodnevno posmatrate i ne reagujete? Da li je moguće da Vas nije sramota tolikog ćutanja? Kao „pičke“ neke, pognute glave, tumaramo ulicama grada. Građani Srbije, Srbija se menja počev od čoveka kojeg vidite u ogledalu.

Ja se prosto grozim svake izjave onog govnara koji vodi Ministarstvo zdravlja nakon ovakvih događaja. To govno od čoveka da je imalo čovek, podneo bi ostavku, a da je ovo zemlja kakva nije, takav neko mogao bi u daljoj karijeri da pregleda lutke, naduvane, plastične, pvc...sve je jedno. Takav ne bi više smeo raditi s ljudima. Dokaz koliko smo sjebana nacija, konfuzna, pomerena, samoživa, bezkutrpulozna i bezobrazna jeste to što je ovaj čovek 8 jebenih godina ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije.

Zdravstvo i ljudi iz zdravstva. To je najveća i najgora mafija u Srbiji. Čuvaju se. Ucenjuju. Korumpirani do srži. Udariš na jednog, doskoči njih 100. Doktor na doktora neće. Ako jednog zajebeš, sveti ti se svaki naredni. Povezani kao creva. Funkcionišu kao jedan. Znate jako dobro o čemu govorim. Ned’o Vam Bog da se razbolite. Ned’o Vam Bog da ne podplatite doktora. Ako novca nemate, bolje Vam je da umrete kao čovek nego da Vas kasape, ucenjuju, omaložavaju „govnari“ po oronulim, prljavim, neokrečenim i smrdljavim bolnicama velegradova Srbije. Na svaku novu aparaturu ili uređaj dođe 50 starih. Nove su za prijatelje, poznanike, partijske drugare. Stare su za nas „stoku“. Kao što rekoh jednom davno, jedno kajanje nam negine. Na Vama je da posmatrate, komentarišete i Boga molite da se Vama ne desi ili da reagujete. Kako god, reagujte.Ja Vam iskreno mogu reći jedno, da se mom detetu desilo ono što se desilo onoj deci, odrobijao bi ih. Neka nam je Bog u pomoći!!!
PS: Nastavak sledi.

Нема коментара:

Постави коментар