4.24.2010

Borise, jesi krmljao nešto?


Boris Tadić. Neee. Licemer! Govnar! Dupelizac! Ko je ustvari Boris Tadić ili, kako ga mnogi u poslednjih nekoliko godina u svojim textovima nazivaju, BoTa?
BoTa je predsednik zemlje u kojoj je Kosovo Srbija. To je dobrotvor koji je preko svojih poltrona pobio više od milion životinja ali i usvojio invalida Milu. To je licemer koji je zvao iz Rima svoje partijske kolege i tražio da se vest o smrti patrijarha Srpskog g-dina Pavla objavi sa jednim danom zakašnjenja kako bi se on vratio na vreme za saranu. To je borac za ljudska prava koji je na dan komemoracije Biljani Kovačević Vučo otkrivao ono govno od tornja na Avali sa Tijanićem i još po nekim Vojinim poltronom. To je onaj utegnuti što dok priča razvlači reči poput neke kuravele koja s žudnjom očekuje da "primi". To je sin udbaša i komunjare, akademika Ljube Tadića. To je nekadašnji podpredsednik DS koji je "goreo" od uzbuđenja dok je potpisivao svoje slike na koje kakvim prijemima, konferencijama i sastancima. To je emancipovana priučena politička marioneta utripovana da je najbolji prijatelj Milorada Dodika. To je putnik namernik i džepa namirnik. To je političar koji za savetnika ima bivše Idole.
Boris Tadić je nekadašnji profesor u prvoj Beogradskoj gimnaziji. Ex student psihologije. Lik koji vešto barata veštinama NLP-a. On je čovek koji je pomirio nepomirljivo. On se ispred slike pokojnog premijera Srbije, Zorana Đinđića, ljubakao sa Ivicom Šljivicom, a nije imao muda da podrži Gay paradu u Beogradu. To je čovek koji je od Tome Grobara napravio pacifistu i evropejca. Boris Tadić je borac za dobrosusedske odnose i regionalizaciju Srbije ali izbegava susrete po brdima i dolinama. BoTa voli da se ispričava za sve i svašta. On nudi ono što od njega niko ne traži. "U EU samo sa Kosovom i nećemo ga priznati i ako to od nas ne tražite" - tako nekako. On loži ovu bedu od naroda u nadi da će da joj ga gurne do jaja jel, Boga ti, šta zna raja šta su jaja.
Boris Tadić je za evropsku Srbiju ali izvan EU. Odnosno i EU, ali i Kina, Rusija, Nesvrstani i Srpska. To je političar sa vizijom i televizijom. Taj ima vremena za svakog i za nikoga. On rado gura nos gde stigne. Onomad je bio i u gradskom zelenilu da pita da li su platani morali biti posečeni i zašto. Kasno BoTa u "zelenilo" stiže. BoTa jednom godišnje gostuje u Utisku nedelje, a "utisak" ostavlja skoro svakodnevno.
BoTu je "vulkanski oblak" omeo da odputuje u bratsku Poljsku na pogreb predsednika koji nije hteo da prizna da Kosovo nije Srbija. Bota je bio na useljavanju u novi stan slavnog nam plivača i nosioca majce "Kosovo je Srbija", Čavića i poneo mu WC papir. BoTa olimpijsku reprezentaciju Srbije pozdravlja sa Jeremićem i tri prsta. BoTa voli crkvu jer pukovnik Irinej voli BoTu, a ne Voju. Voju voli pukovnik Anfilohije Radović. BoTu su u DS-u za vreme Z.Đ. zvali "lepša polovina". BoTa je Clooney za Italijane, a za Srbe "Lep je, ljubi ga majka". BoTa u Hrvatsku ide nezvanično.
Boris Tadić je predsednik u parlamentarnom sistemu u kojem parlament predstavlja "glasačku mašinu", a ne kontrolora vlade. BoTa se meša gde stigne. On je tu da pomogne i kada je gasna kriza i kada ministri ne rade svoj posao. Ministri su i dalje tamo gde su i bili, a gasne krize više nema. BoTa je jedini u Srbiji koji sedi i razgovara sa čovekom kojeg ne poznaje, našim Miškom Piškom. BoTa na Srpski Davos ide da bi se sankao. BoTa je oženjen. I Voja je oženjen. Ili nije?
BoTa ne pije alkohol. Ustvari pio je nekad ali su ga navatali i od tada ne pije. Voleo je čovek da cugne šampanjac, nazdravi na stadionu, ali tužili ga zlotvori. Tada je BoTa pokazao svima kako naše sudsvo radi brzo i efikasno i odazvao se pozivu za saslušanje zajedno sa svojim kolegama, političarima blokirajući saobraćaj ispred suda nekoliko sati.
BoTa voli kulturna dešavanja posebno kada ima visoke goste u poseti, a da nije Milo Đukanović. Voli priredbe i voli da ukaže svojim gostima kako naš narod pamti ko su njegovi oslobodioci i da mi, kao narod, znamo da sunce izlazi na istoku. Zato je BoTa priredio posebnu priredbu u Strava Centru predsedniku Međedu, a ne podpredsedniku Bajdenu. BoTa ne voli konkurenciju ili ti Đilasa. BoTa je morao da progura Statut Vojvodine da mu ga ne bi ugurali u bulju. BoTa je kum Ministru odbrane, ali i Ministru poljoprivrede. BoTa ne kupuje u Maxiju jer ne poznaje Miškovića. BoTa ima 6 "džukela": Mlađu, Vuka, Ivicu, Čedu, Palmu i Krkobabića i 2. "kuje", Kolundžiju i Trivan.
BoTa jede zelenu salatu. Izbegava luk i slaninu. BoTa je bio u Srebrenici (više puta) dok su "naši" čuvali mladića. BoTa se nije mešao u slučaj Topčider, ali jeste u slučaj Bodrum. BoTa je zabranio LDF, ali dozvolio LDP. LDP dobije "nešto". To "nešto" iskoriste da "udome" Luku Beograd, Mišku i Beku i to u danima žalosti za Pavlom. Miško i Beko to debelo plate Canetovim parama. LDP s druge strane čuva "foteljicu" BoTici. Vuci siti. Ovce bleje. Misim, ono kao, brate...narod bleji.
BoTa je lik kojeg su poistovetili sa Judom. Ne zato što je "izdao" Zoranovu viziju, već zbog toga što je izdao Caneta. BoTa redovno posećuje besede u znak sećanja na pokojnog nam Zorana. BoTa nije želeo da sazna ko je "politička pozadina atentata na pokojnog premijera". BoTa je miroljubiv lik. On ne prlja ruke. Drugi to rade za njega. BoTa ne gleda Insajder i ne zna ko je Brankica. Gleda fudbal, a da li pije Jelen pivo, jebem li ga.
Znate, ovaj čovek je neko ko me neviđeno ispiriše da serem po njemu, ali ne mogu više. Ne zato što mi više ništa ne pada na pamet već iz razloga što mi je ovo drugi text u poslednja 24 sata i što mi je mozak nabubrio od ovoliko sranja. Nastavak sledi da ti se krv u venama sledi.

by Chile

4 коментара:

  1. Анониман4/27/2010

    Neko bi mogao da pomisli da se pisac izrazava ironicno , nazalost nije tako ....
    R. Marija

    ОдговориИзбриши
  2. Анониман4/27/2010

    Sloboda izrazavanja je jedno, nacin i recnik izrazavanja drugo...

    ОдговориИзбриши
  3. O okusima nema potrebe raspravljati.

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман6/17/2010

    Само тако, треба ствари називати правим именима.

    ОдговориИзбриши