5.05.2010

Srbija Lek - Oligaprimit vs. Primiceo.


Nakon povratka iz Minhena sa uspešno obavljene, najpre rutinske, a kasnije veoma komplikovane operacije, naš ministar zdravlja, Tomica Milosavljević, se veoma uspešno oporavlja i planira da se vrati u svoju fotelju. On nema nameru da podnese ostavku na funkciju koju za nas veoma neuspešno, a za sebe veoma uspešno, obavlja punih 9 godna već uporno želi da održi imidž najvećeg političkog šljama na političkoj sceni Srbije. Mislim da je ovo treći, i kao takav, poslednji text koji ću napisati o ovom ološu ne zbog radi toga što mislim da aktuelni ministar neće praviti sranja u narednom periodu ili zbog radi toga što mislim da neće biti kandidat za ministra ispred JUL 17+ nakon sledećih izbora već zbog radi toga što pisanije o ovom gadu od čo'eka meni lično postaje stresna situacija.

Taj obraza nema. Kao svinja, vakcinisao se u Maxiju protiv svinjskog gripa. Pandemija u Srbiji donela je dobar keš ekipi iz Delta Holdinga, a Vladu Srbije ojadila za "sića kintu". Preko Tomice, sestrić Mlađa napunio je džepove najpre ćeri Jovana Mileusnića tj. sestri Milke Forcan, ali i pojedincima u Kući VB Miška ili ti Delta Holdingu. I šta se desilo? Kao i uvek u Srbiji (tome decu učimo od malena), "govno se obesilo". Nit' je ko zinuo, nit' ga ko skinuo. Kompletan tim za pandemiju ostaje da funkcioniše baš kao i sam ministar zdravlja odnosno vlast u Srbiji. Narod baš kao i stoka, pase travu i češe jaja. Šta zna svinja šta je dinja. Ona uzme i krmlja li krmlja.

Pamtim ja Vladu pokojnog premijera Zorana Đinđića. Sećate li se izveštaja koje je štampao? Znate ono kao prvih sto dana reformske vlade? Eeeee, Cvetku to nije palo na pamet da uradi. Ne. Ne. A tek Tomici. Imam utisak da kada bi ih naterali da napišu izveštaj, ovaj ološ od ministra bi zasigurno napisao "Prvih 9 godina rada ministarstva" jer nema nameru taj da silazi s fotelje. Valjda se ugledao na ovog "uštogljenog" i "šaramantnog" sa "ala kuravela" glasom, La presidente. Opa, pa to nešto imaju zajedničko njih dvojica, mislim ja. More, mislim ja, mislim, al' izgleda mi, sve pogrešno.
Sada bi ja trebao ovde da pišem o svim onim sranjima što je napravio naš ministar (pobio onolike ljude po Hitnoj pomoći, hteo da vakciniše bebe, dao dozvolu za rad i kurti i murti, 500 evra porođaj u NF, i mnogo što šta), o komentarima podpredsednice JUL 17+ u "Utisku nedelje" kod Olje Bećković ( uuuu kako je izula Biljana Srbljanović), o govoru Mlađe na "Ujedinjenim regionima" (regioni su postojali samo na papiru i sada su ih na tom istom papiru ujedinili, a govor je bio "do jaja" u stilu "Je, jebala mara bumbara. Bumbar maru natako na...vrbe") ali stvarno ne mogu (nešto od ovoga sam već pisao tako da neću da se ponavljam -pogledaj text "Tomice, ruke ti se osušile" od mene davno napisan text).

Nego, da ja Vama dragi moj narode, reknem šta se meni danas desilo. Sedim ja u jednoj šklopociji od autobusa (za koji mi se uzima od plate) i blenem kroz prozor (ne mogu da gledam ona izmučena lica oko sebe i pubertetlije izgubljene u prostoru i vremenu dok slušaju "All about Diva" sa sluškama u ušima). U jednom trenutku skrenem pogled. Kad eto ti ga na. Lik (ima nekih 6 banki) na dva metra od mene češe sisu. Zadigo košulju baja i drlja li drlja. Vidimu se kompletan stomak, sojke, gaće, ma milina za videti. Pitao sam se samo šta bi baja uradio da ga kojim slučajem zasvrbela bulja. Eto, to mi se danas desilo u gradskom prevozu u kojem, na žalost, više nema građana. I nije to sve. Posmatrao sam "građane" jedno vreme. Ispijeni, umorni, bledi. Rekao bi čovek neka radna nacija ili neki bolesnici. Pomislih kako više izgledaju kao bolesnici, anemični i zapušteni. Nasmejao sam se. Pade mi napamet kako u jednom trenutku upada Tomica u autobus i kaže "Svi vi koji se osećate potišteno i iznevereno, skrhani dvadesetogodišnjom tranzicijom zemlje i društva, mi iz Ministarstva Vam nudimo novi set lekova koji će Vam podići raspoloženje. Od sada samo za Vas, građane i građanke Srbije, Primiceo i Oligaprimit!!!"

By Chile

1 коментар: